perjantai 18. toukokuuta 2012

Tanskan ihmeitä: Hannah Schneider

Minä en ole millään tasolla auktoriteetti enkä asiantuntija mitä tulee naisartisteihin. Vasta 20 ikävuoden tällä puolen aloin totutella korviani ja ajatusmaailmaani siihen, että naisvokalistejakin voi kuunnella ja niistä voi tykätä. Sittemmin esimerkiksi Lykke Li, Florence + the Machine, Tegan & Sara, She & Him sekä pitkän arpomisen jälkeen Regina ovat päässeet kuuntelulistoilleni, mutta vieläkään en ole maailman suurin naisäänen ystävä. 

Siitä huolimatta etten osaa sanoa asiasta mitään, ajattelin esitellä teille tanskalaisen neitosen josta joku saattaisi ehkä tykätäkin. Sellaiset tyypit, jotka kuuntelevat Lily Allenia tai Kate Nashia, en mie näistä tiedä. Hannah Schneider on lähtöisin musiikillisesta perheestä ja neito alkoi soittaa pianoa ja viulua 5-vuotiaana ja säveltää omia biisejä 13-vuotiaana. Nyt ei siis puhuta mistään idols-tähtösestä vaan ihan oikeasta muusikosta! Vaikutteikseen ja esikuvikseen Schneider on maininnut muun muassa Lykke Lin (kuinka ollakaan) ja Jenny Wilsonin.

Schneiderilta on ilmestynyt kaksi studioalbumia, s/t-debyytti vuonna 2009 ja kakkosalbumi Me vs. I tämän vuoden helmikuussa. Tältä kakkoslevyltä löytyi biisi johon ihastuin oitis, nimittäin For the Trees. En minä siitä paljon mitään osaa sanoa, muuta kuin että kummallisesti tykkäsin. Tykätkää tekin:




Lisää ihanuutta löytyy Spotifysta.

PS. Koska kohta on kesä ja Ilosaarirock, liitetään tämäkin postaus siihen aasinsillan kautta: Hannah Schneider kumppaneineen on kauniisti coveroinut Rokkiin saapuvan First Aid Kitin biisin Wolf. Kuunnelkaa. Ihana on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: